וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ללא אפייה: עוגיות שוקולד- שיבולת שועל שאפשר להכין עם הילדים

רגע לפני שנפרדים מהחופש מפנקת אותנו מירב שיינר בעוגיות שוקולדיות ועשירות ללא אפייה שמשלבות בתוכן הפתעות בריאות כמו שיבולת שועל ודגנים מלאים

עוגיות טעמולה: טעמי וגרנולה של מירב שיינר. דרור עינב
שילוב בין חטיף טעמי לחטיף גרנולה. עוגיות שוקולד-שיבות שועל/דרור עינב

בעוד כמה ימים יסתיים לו החופש הגדול, ותתחיל שנת הלימודים שתהיה כנראה שונה מכל קודמותיה. אני מודה ומתוודה שכתלמידה ולזמן קצר אפילו כמורה, בית הספר היה לעיתים משעמם ואפילו מעייף. את רוב הדברים החשובים בחיי למדתי לבד. הדמיון שלנו, החלומות, הדחפים והתשוקות, בכל תחום שנבחר - הם המנוע האמיתי ליצור, לחדש ולהפתיע.

המתכון היום מחבר בין ישן לחדש, בין ילדות לבגרות ובין מושחת לבריא. לקחתי השראה משני חטיפים אהובים -טעמי וחטיף גרנולה ויצרתי את ה'טעמולה'. עוגיה עשירה ומפנקת, ללא אפייה, שעושה מצב רוח טוב ומזכירה לנו שלא משנה בני כמה אנחנו, בלב כולנו ילדים. שנת לימודים מהנה, כייפית ומלאת חוויות נהדרות וטעימות.

עוגיות טעמולה: טעמי וגרנולה של מירב שיינר. דרור עינב
בין מושחת לבריא. עוגיות שוקולד ושיבולת שועל/דרור עינב

עוגיות שוקולד-שיבולת שועל ללא אפייה

מתכון מאת: מירב שיינר- דנצ'נקו, מערכת וואלה! אוכל

20 דקות עבודה,קלי קלות,30 יחידות
עוגיות טעמולה: טעמי וגרנולה של מירב שיינר. דרור עינב
עוגיות שוקלד ללא אפייה בקלי קלות

מצרכים למתכון

    • 120גרםחמאה
    • ¾כוססוכר (150 גרם)
    • ¼כוסאבקת קקאו (20 גרם)
    • ½כוסחלב (120 מ"ל)
    • ½כפיתמלח
    • 1כףתמצית וניל
    • 1כוסממרח שוקולד שאוהבים (250 גרם)
    • 2כוסותפתיתי שיבולת שועל (280 גרם)
    • ½1 כוסותקוקוס טחון (80 גרם)
    • ½1 כוסותדגני בוקר מלאים או מכל סוג שאובים (90 גרם)

אופן ההכנה

איך מכינים עוגיות שוקולד-שיבולת שועל ללא אפייה?

  • 1
    בקערה גדולה מערבבים את כל החומרים היבשים: שיבולת שועל, קוקוס ודגני הבוקר ומניחים בצד.
  • 2
    לתוך קלחת בינונית מכניסים חמאה, סוכר, קקאו, חלב, מלח ותמצית וניל ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד דקה תוך ערבוב מתמיד.
  • 3
    מסירים את הקלחת מהאש ומוסיפים את ממרח השוקולד. מערבבים היטב עם מטרפה עד שהבלילה נעשית סמיכה וחלקה.
  • 4
    לתוך קערת החומרים היבשים יוצקים את הבלילה הרטובה ומערבבים בתנועות קיפול בעזרת מרית (לקקן) עד שהתערובת אחידה וכל הנוזלים נספגו לתוך היבשים.
  • 5
    מכינים קערה קטנה עם מים קרים להרטיב מעט את הידיים. קורצים כמות של כף מן התערובה ומעצבים לצורת עוגיה עגולה.
  • 6
    מניחים על גבי תבנית מרופדת נייר אפייה ומכניסים לשעה מקרר להתייצבות ומשם ישר לכלי אטום כשהחטיפים מופרדים על ידי נייר אפייה ומכוסים היטב, כדי למנוע כניסת לחות.
  • גיוון: למי שיש ברשותו תבנית סיליקון עם שקעים נמוכים או מנג'טים לאפייה מסיליקון, יוכל ליצוק את הבלילה ישירות, לשטח ולכסות בניילון נצמד ולהכניס למקרר.
  • אחסון: החטיפים נשמרים היטב במקרר עד 10 ימים בכלי אטום לנוזלים ועד כחודש במקפיא.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    1
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully