השפית תמר כהן-צדק זכורה בעיקר בזכות מסעדתה המפורסמת "קוצ'ינה תמר" שפעלה בתל אביב לא פחות מ-10 שנים. השנה, לאחר סגירתה של המסעדה, כהן-צדק לקחה הפסקה של מספר חודשים שלאחריה פתחה מסעדה קטנטונת בסוף אלנבי בשם הס 4, על שם המיקום שלה. במקום החדש שלה, כהן-צדק מגישה אוכל אינטימי וביתי ששואב השראה מהמטבח האיטלקי הפשוט.
בטור המתכונים הנוכחי, השפית מוכיחה שאוכל טעים לא צריך להיות מושקע. עם מעט חומרי גלם נכונים היא יוצרת מנה של כרעי עוף צלויות עם לימונים ועשבי תיבול משכרים. ומה עושים אם נשאר לנו עוף במקרר? מכינים ממנו למחרת סלט עוף קר.
צלי עוף עם לימון ועשבי תיבול
מצרכים:
עבור 4 סועדים
4 כרעיים של עוף
2 לימונים פרוסים
1/2 כוס יין לבן
4-5 גבעולי רוזמרין טרי
4-5 גבעולי טימין טרי
4-5 גבעולי גרניום לימוני
קורט מלח
קורט פלפל שחור
מעט שמן זית
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות. במידת הצורך, מנקים את הכרעיים משומן עודף ונוצות. שוטפים ומניחים בתבנית. מפזרים בתבנית את פרוסות עלימון ועשבי התיבול. מתבלים במלח ופלפל שחור, מוסיפים את היין הלבן ומזלפים מעל הכל מעט שמן זית.
2. עוטפים את התבנית בנייר כסף, ומכניסים לתנור למשך 45 דקות.
3. מסירים את נייר הכסף, ומשאירים את העוף בתנור כ-20 דקות נוספות לצורך השחמה.
מה עושים עם העוף שנשאר במקרר?
מצרכים:
עבור 4 סועדים
כרעי עוף צלויות שנשארו במקרר
2 כוסות (250 גרם) שעועית ירוקה חלוטה במים רותחים
1 מלפפון פרוס למטבעות
4 צנוניות פרוסות למטבעות
1 גזר פרוס למטבעות
2 בצל ירוק קצוצים גס
עלים קרועים מ-1 חסה
2 כוסות (250 גרם) רוקט
לרוטב:
1/3 כוס שמן זית
מיץ מ-1 לימון
2 כפות חומץ בלסמי לבן (או כל חומץ לבן אחר שאוהבים)
קורט מלח
קורט פלפל שחור
אופן ההכנה:
1. מפרידים את הבשר מהעצם של הכרעיים, וחותכים לחתיכות גסות. מערבבים עם שאר המרכיבים.
2. מכינים את הרוטב: מערבבים את כל המצרכים. טועמים, ומתקנים תיבול אם צריך. מערבבים ביחד עם העלים והעוף, ומגישים.