לאונג' מרוקאי חדש בנווה צדק, ת"א
מה קורה: בימים אלו נפתח להרצה לאונג' מרוקאי בשם Ewa Safi בבניין לשימור בנווה צדק. התפריט במקום מציע אוכל מרוקאי ביתי על שלל טעמיו וצבעיו, בסגנון הגשה מודרני, לצד מוזיקה אלקטרונית ועיצוב אותנטי ומוקפד.
מה אוכלים: מטבוחת הבית, פרנה מסורתית, פסטלים פריכים ממולאים דגים או בשר, מנות של טאג'ינים עם טלה או עם ירקות שורש, גרגירי חומוס ודלעת מקורמלת על מצע של קוסקוס בעבודת יד ועוד.
איפה: Ewa Safi, השחר 8 תל אביב, 054-2533348. שעות פעילות: ראשון - חמישי, 18:00 עד אחרון הלקוחות, שבת: 21:30 עד אחרון הלקוחות. כשר
סניף טייק אווי ומשלוחים לנאם, ת"א
מה קורה: מסעדת נאם התאילנדית פתחה בשבוע שעבר סניף חדש בנמל ת"א. הסניף יאפשר לעשות הזמנות טייק אווי בין השעות 14:30-23:00, ובימים הקרובים צפוי להיפתח גם שירות המשלוחים של המקום.
איפה: נאם, יקוטאלי 6 נמל ת"א (מול אגאדיר), 03-6166993. לא כשר
מסעדת אויאמה מתחדשת, פתח תקוה
מה קורה: מסעדת אויאמה האסיאתית מתחדשת בשף דניאל שליט ובתפריט חדש המסכם מסע קולינרי שעברו הבעלים במזרח הרחוק.
מה אוכלים: סום טאם- סלט פאפאיה תאילנדי (34 שקלים), סלט פירות ים ואטריות (59 שקלים), כיסוני באו- כיסוני בצק שמרים מאודים במילוי ירקות, בקר או צ'יקן ספייסי (29 שקלים), פאד קפאו (56 שקלים), ואג'י פטריות- אטריות סובה יפניות עם פטריות שמפניון, שיטאקי ובזיליקום ברוטב חלב קוקוס, שמנת ומחית כמהין (58 שקלים), ספייסי סמוקד נודלס- אטריות ביצים עם נתחי עוף, שרימפס וחזה אווז מעושן (58 שקלים), פופקורן שרימפס (47 שקלים) ועוד. בנוסף במקום תפריט סושי חדש.
איפה: אויאמה, דרך רבין 17 מתחם יכין, פתח תקווה, 03-9235368. לא כשר
בנדיקט מתרחבת לצומת ביל"ו
מה קורה: מסעדת ארוחות הבוקר בנדיקט, מגיעה לאזור צומת בילו עם מסעדה נוספת, שבמרכזה עמדת פנקייק פרונטלית. כל ההזמנות למנות הפנקייק מגיעות ויוצאות מהעמדה המיוחדת ונעשות בחלל הפתוח אל מול האורחים.
איפה: בנדיקט בילו, בוסי סנט ג'ורג' 9 קרית עקרון, 03-6868657. כרגע המסעדה נמצאת בהרצה ועובדת בין השעות 16:00-00:00. לא כשר
אירועי השבוע:
שוק אוכל עולם, ת"א
מה קורה: ביום שבת ייערך בת"א שוק אוכל עולם אשר יציע מבחר מנות במחירים ידידותיים ממטבחים שונים מרחבי העולם. בשוק יהיו דוכנים מקולומביה, ויאטנם, פיליפינים, אתיופיה, יפן, איטליה, פרו, גיאורגיה, סודן, הודו ומקסיקו. הרעיון הוא שהמנות שיוגשו במסגרת השוק יהיו אותנטיות והכי קרובות למקור שלהן וייעשו על ידי מי שגדלו עליהן בעצמם ולמדו להכין אותן עם השנים.
מתי: יום שבת, 30 ביולי, 12:00-17:00.
דמי כניסה: 10 שקלים לאדם (מגיל 6 ומעלה).
איפה: בסקולה, הרכבת 72 ת"א, לא כשר
פסטיבל המבורגרים בדיקסי, ת"א
מה קורה: מסעדת דיקסי תקיים החל ממחר את פסטיבל ההמבורגרים השני.
מתי: 25 ביולי עד ה-18 באוגוסט, התפריט יוגש בימים ראשון עד שישי, בין השעות 12:00-23:00.
מה אוכלים: בנדיקט פרנץ' בורגר, SURF & TURF - המבורגר עם שרימפס בחמאה ושום, מוגש עם קלמרי מטוגן,
מק & צ'יז בורגר (מוגש ללא לחמנייה), בורגר וגבינה כחולה, דונאט בורגר - דונאט home made עם גבינת צ'דר ובייקון, בורגר אנטריקוט ועוד.
איפה: דיקסי גריל בר, יגאל אלון 120 פינת תוצרת הארץ 3, תל אביב, 03-6966123. לא כשר
חגיגת מעושנים ובירה במעשנה, מושב ינור
מה קורה: המעשנה במושב ינוב תערוך חגיגה של בשרים מעושנים ובירות צוננות ממבחר המבשלות.
מתי: יום שישי, 29 ביולי, 12:00-17:00.
מה אוכלים: על גבי עמדות גריל ומעשנות ימכרו נתחים של ספריבס טלה, פיקניה, שייטל, מכסה אנטריקוט, שווארמה פרגיות מעושנות ועוד, במחיר של 22 שקלים ל-100 גרם. 1/3 בירה תימכר ב-15 שקלים.
איפה: המעשנה, נתיב הזית 88, מושב ינוב, 09-8945118. לא כשר
מטבחצר מארחים את המיט מרקט, מושב גינתון
מה קורה: השפים יוגב ירוס ואייל סניור יארחו במטבחצר את השפים ירון קסטנבוים ויניב בר נור ממיט מרטק, לחגיגה טוסקנית בשרית.
מתי: יום חמישי, 28 ביולי.
מה אוכלים: מגוון עשיר של אנטיספטי מסורתי שילווה במנות בשר כמו סטייק פאנזנסה- נתח מהשוק שנצרב על פחמים, נפרס ומוגש עם סלסה וורדה, קוסטטה פיורנטינה- פריים ריב של פרה ועוד.
מחיר: 290 שקלים לאדם, כולל יין ללא הגבלה ושתייה קלה, לא כולל שרות.
להזמנות
ארוחת טעימות בכיתאבון, נצרת
מה קורה: מסעדת כיתאבון בנצרת תערוך בשיתוף עם יקב שטרן ארוחת טעימות ויין.
מתי: יום שישי 29 ביולי, החל מ-20:00.
מה אוכלים: ארוחת הטעימות תכלול שש מנות הכוללות פתיח של קובה טחינה ירוקה, גבינה ערבית מטוגנת, וכדורי בצק במילוי גבינה וזיתים, מנה ראשונה של שרימפס בחמאה לימון ויין לבן, רביולי גבינה בשמנת ופטריות פורטובלו, חזה עוף במילוי גבינה ערבית, פילה דניס על מצה חיטת פריקי, פילה עגל ולקינוח קטאייף במילוי חלווה עם סירופ שוקולד.
מחיר לסועד: 225 שקלים.
איפה: כיתאבון, אל בישארה 50, נצרת, 04-6800055. לא כשר
פסטיבל הקובה הראשון, מבשרת ציון
מה קורה: מבשרת ציון תקיים השבוע את פסטיבל הקובה הראשון מסוגו בעולם.
מתי: יום רביעי, 27 ביולי, החל מ-18:00.
מה בתכנית: במהלך הפסטיבל תתקיים תחרות קובה נושאת פרסים שייבחנו ע"י השף מאיר אדוני ונוי מיכאל ממשחקי השף. דוכני מכירות וטעימות של קובות מכל הסוגים (כ- 22 סוגים), מופעי פולקלור עם להקות כורדיות והופעה של עדן בן זקן.
איפה: רחבת המועצה מבשרת ציון
ארוחת טעימות באואזיס, ת"א
מה קורה: מסעדת אואזיס תארח השבוע את יקב אמפורה לארוחת טעימות מיוחדת.
מתי: יום שלישי, 26 ביולי החל מ-20:00.
מה אוכלים: הארוחה כולל שש מנות, כשלכל מנה צוות יין אשר הולם אותה. בין המנות תמצאו סקלופס צרובים ברוטב חמאה ואשכולית אדומה עם טרגון ועוגיות שקדים קלויים, טרטר בקר עם רוטב קסיס פיקנטי, Lambchetta עם ריזוטו בזיליקום תאילנדי ותפוזים, פלפל סצ'ואן ותירס גילי, פטוצ'יני קקאו עם חזה ברווז צלוי ומעושן בעלי תה, ריבת ורדים, שוקולד מריר וקרם פרש מתובל בתה ציילון ועוד.
מחיר: 380 שקלים לסועד, כולל הכל, גם שירות.
איפה: אואזיס, מונטיפיורי 17, תל אביב, 052-3180033. לא כשר
מיני קרקס על גחלים, יקב עגור
מה קורה: חוות צוק-המעדניה ממשיכה במסורת חגיגות הקיץ שך מיני קרקס על גחלים, ביקב עגור.
מתי: יום חמישי, 28 ביולי החל מ-19:00.
מחיר לאדם: 320 שקלים לאדם, ילד עד גיל 12: 120 שקלים, ילד עד גיל 6: חינם. רכשית כרטיסים מראש בלבד.
לרכישת כרטיסים
עסקיות ותפריטים חדשים:
מלגו ומלבר עכשיו גם בצהרים, ת"א
מה קורה: מסעדת מלגו ומלבר מרחיבה את שעות הפעילות באמצע השבוע ותהיה פתוחה גם בצהריים. במקום יוגש תפריט עסקי עונתי ברוח המסעדה. העסקית כוללת: לחם מחמצת עם ממרח דלעת, ראשונה לבחירה ועיקרית במחיר המנה העיקרית.
מתי: ראשון עד חמישי, 12:00-16:00.
מה אוכלים: בין המנות תמצאו סשימי דג ים עם שעועית תאלינדית, קרפצ'יו שייטל בעישון קר, דפי פסטה לחי עגל ביין אדום, שזיפים ומרווה עם ערמונים וציר עוף חום (79 שקלים), מנת שניצל עגל עם פירה (79 שקלים), פסטה ראשי לוקוס בציר דגים כוסברה וצ'ילי חריף (89 שקלים), נתח קצבים על קרם בטטה לבנה עם כרוב שחור, שעועית ירוקה וברוקולי בציר עוף חום (89 שקלים) ועוד.
איפה: MILGO & MILBAR, שדרות רוטשילד 142, תל אביב. טלפון : 03-6314214. לא כשר
תפריט עסקיות בטש וטשה, ת"א
מה קורה: בטש וטשה הגאורגית מציעים תפריט עסקיות חדש הכולל ראשונה, עיקרית ושתייה קלה במחירים של 44/55/66 שקלים.
מתי: ראשון חמישי, 12:00-17:00.
מה אוכלים: בין המנות המוצעות בעסקית תמצאו סוגים שונים של חינקלי, חצ'פורי, שישליקים ועוד.
איפה: טש וטשה, בית אשל 31, יפו (פינת עולי ציון) 03-6771373.
תפריט קיץ באמיליה רומנה, ת"א
מה קורה: אמיליה רומנה האיטלקית מציעה תפריט קיץ חדש.
מה אוכלים: ברוסקטה קפרזה עם עגבניות, בזיליקום ודג כבוש (42 שקלים), קרודו דג ים (52 שקלים), פיצה קרם תירס עם מוצרלה, כמהין, אורוגולה ופרמג'יאינו רג'יאנו (72 שקלים), פילה מוסר ים על ריזוטו שחור (119 שקלים), רביולי כרישה עם חמאת עגבניות (89 שקלים), ספגטינים ירוקים - זוקיני, אספרגוס, אפונת גינה ועשבי תיבול בשמן זית ולימון (62 שקלים) ועוד.
איפה: אמיליה רומנה, לילינבלום 21, תל אביב, 03-5104391. לא כשר
תפריט ילדים במזללה, ת"א
מה קורה: במסעדת מזללה של השף מאיר אדוני משיקים תפריט ילדים שילווה את המסעדה עד סוף החופש הגדול. התפריט כולל חמש מנות לבחירה וקינוח, כל מנה מוגשת לצד לחם, מטבלים וירקות חתוכים.
מה אוכלים: בורגר של גדולים המבורגר עוף וחזה אווז מעושן, כנפיים "במבה סטייל" - כנפי עוף "באפולו סטייל" בציפוי במבה וביסלי גריל, תפוח אדמה מוקרם, טיול לאיטליה פסטה בולונז, שניצל של חופש שניצל עוף בפנקו ועשבי תיבול, פירה רובושון של תפוחי אדמה ראטה ופסטה של אבירים פילה דניס צרוב במחבת, פסטה פנה, עגבניות שרי, חמאה ופרמז'ן (מחיר כל מנה - 53 שקלים). לקינוח יוגש וופל בלגי עם בננות מקורמלות, גלידת וניל ושוקולד, קצפת, סוכריות צבעוניות וסירופ שוקולד שנות ה 70 (23 שקלים).
איפה: Mizlala , נחלת בינימין 57, תל אביב 03-5665505. לא כשר
עראיס שרונה מרקט, ת"א
מה קורה: עראיס בשרונה מרקט מציעה לכבוד הקיץ תפריט ילדים.
מה אוכלים: נקניקיות עוף (28 שקלים) , פרגית ילדים (29 שקלים), המבורגר ילדים (32 שקלים).
איפה: עראיס, מתחם שרונה מרקט, תל אביב, 03-5509070. לא כשר
תפריט ילדים בלה ביסטרו בר, חולון
מה קורה: מסעדת לה ביסטרו בר בחולון מציעה לכבוד הקיץ מנות שילדים אוהבים ב-29 שקלים.
מתי: כל יום החל מ-11:00.
מה אוכלים: שניצל וצ'יפס, פסטה ברוטב שמנת, רוזה או עגבניות, המבורגר ילדים 100 גרם עם צ'יפס בצד ופיצה אישית.
איפה: LE BISTRO BAR, הרוקמים 26, חולון. לא כשר
גלידות טבעוניות באניטה, ת"א
מה קורה: גלידה ANITA משיקה ליין של גלידות טבעוניות וסורבטים טבעיים ללא תוספותץ שומן.
מה אוכלים: בין טעמי הגלידות הטבעוניות תמצאו סויה עוגיות קרמל, חלבה טבעונית, סורבה קוקוס, סורבה שוקולד מריר, סורבה פיסטוק, סורבה מנגו חמצמץ ועוד.
מחירים: כדור 1 16 שקלים, 2 כדורים 21 שקלים, 3 כדורים 25 שקלים, קילו - 85 שקלים.
איפה: ANITA, שבזי 40 נווה צדק | פלורנטין 3 | מתחם שרונה.
קינוחים טבעוניים בפיס אוף קייק, ת"א וראשון לציון
מה קורה: קונדיטוריות פיס אוף קייק משיקות ליין טבעוני עם מבחר של מאפים.
מה אוכלים: לחמים, לחמניות, מגוון חלות, כריכים, עוגיות, עוגות בחושות, עוגות פאי, עוגות מוס, שמרים, קינוחים אישיים ועוד. למשל תמצאו כאן עוגיות אצבעות פקאן, פלורנטין טבעוני - דפי שקדים מקורמלים עם שכבת שוקולד בלגי מריר, היער השחור, פאי תפוחים טבעוני ועוד.
איפה: רשת קונדיטוריות פיס אוף קייק
המבורגר ג'וסי לוסי בדלישס דלי בר, ת"א
מה קורה: דלישס דלי בר משיקים המבורגר ג'וסי לוסי.
מה אוכלים: המבורגר הג'וסי לוסי מגיע בשתי ורסיות: קלאסית - המבורגר ממולא גבינת צ'דר וגורמה - ממולא גבינת גאודה בזיליקום.
מחיר: 59 שקלים להמבורגר בלחמנייה, 69 שקלים בתוספת פוטטוס.
איפה: דלישס דלי בר, שוק הנמל ושוק צפון.