אני לא אוהב את החום של הקיץ הישראלי, אבל עגבניות וחצילים נהנים מגלי החום, ובחודשים החמים הם נמצאים בשיאם, עם שפע זנים בכל מיני צבעים וגדלים. בפסטה הזו צירפתי אליהם זיתים, שום וטימין לשילוב טעמים ים תיכוני מנצח.
מצרכים:
2-4 סועדים
1/2 חבילה פוזילי ברילה
1 חציל, חתוך לקוביות
6 כפות שמן זית (3-4 כפות הולכות לחציל והשאר להכנת המנה)
מלח ופלפל שחור גרוס
4 שיני שום, פרוסות דק
חופן גדול (בערך 20) עגבניות שרי (אפשר בצבעים שונים), חצויות
עלים מ-5 גבעולי טימין
חופן קטן זיתים שחורים, מגולענים
חופן עלי פטרוזיליה, קצוצים דק
70 גרם גבינה בולגרית או פטה (20% שומן)
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות. חותכים את החציל לקוביות בגודל 2.5 ס"מ בערך, שמים בקערה ומתבלים בשמן זית, מלח ופלפל. מערבבים ומשטחים על תבנית עם נייר אפייה. מכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות ואופים כ-25 דקות או עד שהקוביות זהובות.
2. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים ושומרים מעט ממי הבישול בצד.
3. במחבת מחממים שמן זית, ומטגנים שום וטימין מעל להבה גבוהה חצי דקה עד שהשום מתרכך (זהירות, שלא יישרף), ואז מוסיפים את עגבניות השרי החצויות. ממשיכים בבישול מעל להבה בינונית כ-3 דקות עד שהעגבניות מתרככות מעט ונוצר מעין רוטב במחבת. אם יש צורך והרוטב סמיך מדי, ניתן להוסיף מעט בהדרגה ממי הבישול של הפסטה ששמרנו בצד.
4. מוסיפים למחבת עם הרוטב את הזיתים, החצילים האפויים והפסטה. מערבבים עד שהפסטה עטופה ברוטב. טועמים ומתקנים תיבול עם מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
מוסיפים פטרוזיליה קצוצה, ומערבבים. מעבירים לצלחות הגשה ומפוררים מעל גבינת פטה.
עוד מתכוני פסטה לכל יום בשבוע:
טוויסט בירוק: פסטה עם פסטו אפונה-בזיליקום
פסטה עם זוקיני צלויים ולימון
לזניה בסגנון מקסיקני