וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ביס של אושר: טארט שוקולד עם תחתית קראנצ'ית

במדור השחיתות השבועי משתלבת תחתית קראנצ'ית מלוחה של חמאה ובייגלה עם מילוי שוקולד עשיר. התוצאה - לא פחות מאלוהית

סותם עורקים: פאי שוקולד על בסיס קראנץ' בייגלה של רונית אבידן. נמרוד סונדרס
שידוך משמים: שוקולד ובייגלה- הפעם בתפקיד טארט מושלם/נמרוד סונדרס

אחרי שהפך להיות קלתית לגיטמית, וגאונית יש לומר, לקישים, עכשיו רק מתבקש לשלב את הבייגלה גם כבסיס בעולם המתוקים. אין ספק שהשילוב בין מלוח למתוק הוא האהוב עליי ביותר. הפעם מוגש בצורה אלגנטית, כטארט שוקלדי ואיכותי, כזה שאפשר להגיש גם לאורחים מכובדים מבלי לגלות להם ממה עשויה התחתית הקראנצ'ית.

היופי בחלקה התחתון של העוגה, שהיא לא דורשת הכנת בצק. פשוט מרסקים את הבייגלה לפירורים ומערבבים עם רוטב הקרמל. למרות שלא חייבים לאפות את התחתית בנפרד כמו בבצק פריך, מומלץ לאפות אותה כמה דקות עד להכנת המילוי, על מנת לקבל תוצאה אקסטרה קראנצ'ית. השילוב עם מלית השוקולד הנימוחה, הוא לא פחות מאלוהי.

סותם עורקים: פאי שוקולד על בסיס קראנץ' בייגלה של רונית אבידן. נמרוד סונדרס
היא רק נראית אלגנטית ותמימה, טארט שוקולד עם תחתית בייגלה וקרמל צילום: נמרוד סונדרס)/נמרוד סונדרס

מצרכים:

לתבנית פאי בקוטר 26 ס"מ

לקלתית בייגלה קרמלית:
3.5 כוסות בייגלה
4 כפות סוכר חום
50 גרם חמאה
1/2 כוס שמנת מתוקה

למלית השוקולד:
2 ביצים
2 חלמונים
250 גרם שוקולד מריר
150 גרם חמאה
1/4 כוס סוכר

לציפוי גנאש (אופציונלי):
1/2 כוס שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר

עוד באותו נושא

פטנט רשום: בצק פריך לקיש מבייגלה

לכתבה המלאה

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-170 מעלות.

2. הקלתית: ממיסים בסיר קטן את החמאה עם הסוכר והשמנת ומבשלים על אש קטנה מספר דקות עד לקבלת נוזל סמיך, אבל לא סמיך מידי. מצננים מעט. בינתיים טוחנים את הבייגלה לפירורים. אפשר גם בשיטת השקית והמערוך.

3. במידה ורוטב הקרמל כבר לא חם, מערבבים את פירורי הבייגלה עם קרם הקרמל כך שכל הפירורים יכוסו באופן שווה. שוטחים את התערובת על תבנית פאי ומתחילים להדק קודם לדפנות ורק אחר כך לתחתית. אפשר להעזר עם גב של כף או בידיים מעט לחות ממים. לא חייבים להשתמש בכל התערובת אם רוצים לקבל תחתית דקיקה ורצוי בהחלט לשמחור חצי כוס פירורים להגשה.

4. אופים את הקלתית 7-10 דקות בתנור.

5. המלית: ממיסים יחד את השוקולד עם החמאה ומניחים בצד. מקציפים את הביצים עם החלמונים והסוכר עד לתערובת תפוחה ויפה. שופכים את השוקולד לתערובת הביצים ומאחדים בתנועות קיפול לקרם חלק. יוצקים על הקלתית ומחזירים לתנור ל- 20 דקות עד שהמלית מקבלת מעין קרום סדוק מלמעלה אבל המלית עדיין מעט רוטטת. מוציאים ומצננים.

5. מחממים את השמנת מעט על סף רתיחה. שוברים את קוביות השוקולד ושופכים מעל את השמנת החמה. ממתינים מעט ומערבבים לקרם שוקולד מבריק ואחיד. מצפים את העוגה, מבלי ללכלך את השוליים הזהובים, או שופכים מעט על כל פרוסה בעת ההגשה. מפזרים למעלה מעט מקראסט הבייגלה והקרמל ששמרנו בצד.

לעוד חטאים מתוקים:
עוגת קוקילידה מטורפת מלאה בהפתעות
קיורטוש ביתי ברגע במילוי גלידה
עוגיות הפתעה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    2
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully