וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

שכבה אחר שכבה: תבשיל חצילים ועגבניות

מתכון: אביב משה | צילום: נמרוד סונדרס

30.5.2016 / 7:14

מה קורה כשהשפים הגדולים פושטים את המדים ונעמדים במטבח הביתי שלהם? השף אביב משה (המנצח על המסעדות: מסה, קוואטרו ויאסו) מכין לנו את אחת המנות האהובות עליו ועל בני ביתו: תבשיל שכבות עם חצילים, בשר, עגבניות והמון בצל מטוגן

חצילים ועגבניות, הפקה של השף אביב משה. נמרוד סונדרס, מערכת וואלה! NEWS
בלי לצלחת ובלי להסתבך: תבשיל בשר, חצילים ועגבניות/מערכת וואלה! NEWS, נמרוד סונדרס

מצרכים:

עבור 4-6 סועדים

2 כפות שמן לטיגון
2 חצילים פרוסים בעובי 1 ס"מ
2-3 בצלים פרוסים דק
7 עגבניות אדומות פרוסות לעובי 1 ס"מ

לתערובת הבשר:
1 ק"ג בשר בקר טחון
4 כפיות שמן זית
2 בצלים קצוצים דק
קורט פלפל שחור גרוס
קורט מלח
צרור פטרוזיליה קצוצה

לרוטב:
2 כפיות רסק עגבניות
כוס וחצי מים
מיץ מ-1 לימון
1 כף סוכר
2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

1. מטגנים את פרוסות החצילים בשמן עד להשחמה.

2. בסיר אחר מטגנים את פרוסות הבצל עד להשחמה.

3. מכינים את תערובת הבשר: מערבבים את הבשר עם 4 כפות שמן זית, פטרוזיליה, מלח, פלפל שחור ובצל קצוץ.

4. מסדרים את הסיר: בתחתית מסדרים חצי כמות של הבצל המטוגן. מעל מניחים חצי מפרוסות החציל המטוגנות, מעל החצילים מסדרים את הבשר, ומעל את שאר החצילים המטוגנים. מעל החצילים מסדרים את שארית בצל מטוגן ואז את פרוסות העגבניות.

5. מערבבים את כל חומרי הרוטב ויוצקים על כל החומרים בסיר.

6. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה כ-50 דקות, ומגישים.

עוד מתכונים:
הגרסה העיראקית למוסקה: אינגרי
מתכון לקרם חציל של מסעדת חדר אוכל
פילה דג בסלסת עגבניות וזיתים

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    1
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully